Shopping i Stockholm

Tack vare inhemska budgetmärken som H&M och Lindex har shopping blivit en nationalsport i Sverige och Stockholm är givetvis inget undantag. De senaste åren har en medveten satsning gjorts för att erbjuda en exklusivare shoppingupplevelse i centrala Stockholm och man har jobbat hårt för att få dit stora internationella lyxmärken. Tack vare denna satsning finns nu en slags ”gyllene triangel” i Stockholm där de shoppingfrälsta kan röra sig mellan shoppingstråket Biblioteksgatan/Birger Jarlsgatan, varuhuset NK och gallerian Mood för att plocka upp allt det senaste från Paris, New York och Milano till skandinaviska designers och mer okända märken.

Biblioteksgatan / Birger Jarlsgatan

Biblioteksgatan / Birger Jarlsgatan är ett shoppingstråk i centrala Stockholm som tillsammans med sina små tvärgator erbjuder shopparen det mesta av det bästa. Här finns allt från skandinaviska designers som Filippa K, Whyred, Happy Socks och COS till exklusiva internationella märken som Prada, Louis Vuitton, Bottega Veneta och Hugo Boss. Utöver detta finns en stor Urban Outfitters-butik, vackert belägen i den gamla biografen Röda Kvarn, som erbjuder de yngre shopping i form av kläder, skor, accessoarer och trendiga designpresenter.

På Biblioteksgatan, som är en gågata och därför perfekt att flanera lugnt på, finns även ett exklusivt urval restauranger, bistron och caféer. Som exempel kan nämnas nyöppnade Wienercaféet där man med inspiration från Paris och Wien serverar lättare rätter och Afternoon Tea, samt erbjuder kunderna möjligheten att handla bröd och bakverk över disk.

 

Shopping

 

Mood

Det senaste tillskottet i Stockholms shoppingvärld är gallerian Mood. Här finner man allt från mat för varje smak, exempelvis danska smörrebröd, tapas och asiatiska smaker till surdegsbröd och glass. Vill man hellre leta efter något nytt att ha på sig finns exklusiva märken som Ralph Lauren, Scotch and Soda och Rodebjer som erbjuder allt från kläder och skor till accessoarer och väskor. Här finns även exklusivare vintagebutiker samt inredningsbutiker som borde göra den kräsnaste kunden nöjd. I Mood-gallerian finns bland annat Bädda och Bada, Strömma City och Posh Living.

Här finns även detaljbutiker som unika Idyllien som med sina dofter hämtar inspiration från Gotland och där man kan köpa bland annat doftljus, tvålar, badsalt och handvävda spatextilier. Man kan även passa på att få en riktig beauty boost med hårstyling, makeup och professionella hårvårdsprodukter på ett flertal salonger och som om detta inte vore nog finns även en manikyrsalong där naglarna kan få sig en riktig genomgång.

NK

På en av de mest centrala adresserna i Stockholm på Hamngatan ligger Nordiska Kompaniet, Stockholms mest anrika varuhus som i år firar hundraårsjubileum på denna adress. I vackra och luftiga lokaler kan man här shoppa allt från märkeskläder, skor och accessoarer till köksattiraljer och exklusiva teer.

Här finns 110 företagare som sköter allt från personlig shopping och mode i toppklass till restauranger och blomaffärer. På NK finns även tillgång till beauty lounge, apotek, doftkonsultation och specialiserade hudvårdsbutiker. Man erbjuder dessutom en specialavdelning med allt för mannen som bryr sig lite extra om sitt yttre. Givetvis finns på NK även ett exklusivt urval av restauranger, caféer och barer.