Rätt resekort ger dig skydd och bonusar

Stockholm är en av världens vackraste städer men samtidigt en av världens dyraste. Det finns dock många sätt att komma billigare undan. Jämför priser innan resan, ha koll på vilka platser som är värda sitt pris och vilka som borde undvikas och gör upp en tydlig resebudget. Ett tips som kanske inte är lite välanvänt är kreditkortet. Stockholm är ett i stort sett kontantlös stad där över 95 % av alla köp görs med betal- eller kreditkort. Ett kreditkort anpassat för resor kallas ofta för resekort och kan göra vistelsen i Stockholm både säkrare och billigare. Med många resekort ingår nämligen både försäkringar och bonusar.

Tre vanliga försäkringar med resekort

Vilka försäkringar som ingår med ett resekort skiljer sig mellan kreditkortsutgivare. Vissa försäkringar är dock vanligare än andra och här är det tre vanligaste:

  • Ersättning vid försening. Majoriteten av alla resekort innefattar någon form av förseningsskydd. Detta innebär att du har rätt till ersättning vid försening av både färdmedel (ditt flyg är försenat) och bagage (ditt bagage kommer inte fram i tid).
  • Olycksfallsförsäkring. På resande fot kan mycket hända, tyvärr även olyckor. Skulle du råka ut för ett olycksfall så är det stor chans att du med ett resekort har rätt till ersättning för att täcka sjukvårdskostnad. Ett resekort kan även täcka hemresa vid olyckor utomlands
  • Hyrbilsförsäkring. Om du hyr en bil för att ta dig runt i Stockholm så kan resekortet täcka självrisken vid en eventuell olycka.

För att ha rätt till ersättningar från din kreditkortsutgivare så gäller det att du betalat hela eller delar av din resa med ditt resekort.

Handla med kreditkortet på resa och få bonusar

Genom att använda ditt kreditkort när du shoppar och njuter av Stockholm så kan du få ta del av bonusar och rabatter. Olika resekort ger olika bonusar men vanligt är återbäring där du får en viss procentsats tillbaka på allt du köper. Många resekort innebär även rabatter på saker som nöjen, restaurangbesök och shopping. Genom att utnyttja de erbjudanden och fördelar som ett resekort för med sig kan du göra din vistelse i Stockholm så minnesvärd som möjligt.

Jämför resekort innan resan till Stockholm

För att hitta ett kreditkort som passar dig, din resa och ditt resesällskap så är det bra om du jämför resekort. Enligt tjänsten www.kreditkort.nu, som gjort en grundlig undersökning av svenska kreditkort, finns nämligen stora skillnader i såväl pris som försäkringar och bonusar. Ett kreditkort kan även användas för att skjuta upp och dela upp betalningen av räkningen du får i slutet av varje månad. Därför är det bra att även jämföra de räntor och avgifter som i sådana fall tillkommer.