Nöjen i Stockholm

Stockholms uteliv är ett ständigt uppdaterat flöde av föreställningar, konserter, krogshower och nya restauranger, uteställen och barer. Från att ha legat lite efter resten av Europa inom nöjesutbud så erbjuds nu nöjen i Stockholm absolut världsklass, med allt från prisade restauranger och spännande museum till internationella artister och sportevenemang i världsklass. Med ett ständigt skiftande nöjesliv är det viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som händer och när, vare sig man är boende eller besökare till staden.

Show och konsert

Teater stockholmStockholm har ett stort antal privata och statliga teatrar som vid sidan av teaterföreställningarna även sätter upp krogshower och konserter. Showerna erbjuder en otrolig upplevelse i form av en överraskningsmeny som avnjuts tillsammans med en förstklassig musikkavalkad. Musiken blandar hits från superstjärnor och svenska klassiker, allt presenterat med fart och fläkt. Showerna växlar under året så att man som besökare kan boka en ny upplevelse varje gång man kommer till Stockholm.

Skulle man hellre gå och se en konsert så kommer de flesta stora turnerande internationella stjärnor till Stockholm någon gång under året. Framförallt under sommaren och hösten så är konsertkalendern späckad med idel stora som små namn då både svenska och internationella artister står på någon av de många scener och festivaler som finns i Stockholm. Inom festivaler finns ett brett utbud med allt från klassisk till elektronisk musik.

Opera och balett

Förutom att äta och dricka gott är det viktigt att sysselsätta sig som besökare i en ny stad och Stockholm bjuder på det mesta av det bästa. Besök någon av huvudstadens två operor, Folkoperan eller Kungliga Operan, och få ditt lystmäte av opera eller balett tillfredsställt av ensembler i världsklass. Ett flertal olika uppsättningar presenteras på respektive operan, och såväl klassiska stycken som moderna versioner av dessa och nyskrivna föreställningar presenteras.

I Stockholm ligger även Kungliga Dramatiska Teatern, Sveriges nationalscen för teater, i folkmun enbart kallad Dramaten. Sedan 1908 belägen vid Nybroplan, rymmer Dramaten fyra scener och ägs helt av svenska staten. Här ska man, utöver att ge föreställningar, även arbeta aktivt för att förvara teaterhistorien och utveckla teaterkonsten. Man ger uppsättningar både i modern och klassisk tappning och det är till Dramaten man ska bege sig om man vill se Sveriges skådespelarelit i sitt rätta element exempelvis Helena Bergström, Jonas Karlsson och Alexander Rapaport.

Nöjespark

På Djurgården finner vi även Gröna Lund, ett av Nordens mest besöka nöjesfält, fantastiskt beläget vid vattnet med utsikt mot Södermalm och enbart en båtresa iväg från Gamla Stan. Populärt bland både stora och små är Gröna Lund, ett måste för barnfamiljen och bör då ges en hel dag. Gröna Lund bjuder även på konserter under sommarhalvåret och vet man inte var man ska ta företaget på teambuilding så är Grönan ett kul alternativ med sin 5-kamp och sitt stora urval av restauranger.

Med ett fyrtiotal åkattraktioner är Gröna Lund en nöjespark i världsklass och där finns något för både stora och små barn. Nästan varje år presenteras en nyhet bland åkattraktionerna men även de gamla klassikerna som Lustiga Huset och Blå Tåget håller i sig från år till år.