Mobiltäckning i Stockholm

Mobiltäckningen i Stockholm är en av de bästa i landet och faktum är att den även är en av de bästa i världen sett till hastigheter och geografisk täckning. Vilken hastighet du får ut skiljer sig mellan olika operatörer och var i staden du befinner dig, men i genomsnitt är täckningen mycket bra och hastigheten likaså.

För många är det viktigt att få ut så hög hastighet som möjligt och för dig som besöker staden så kan det vara skönt att veta att du inte kommer ha några problem att hitta bra mobiltäckning. I Stockholm är det sällan ett problem med varken täckning eller hastighet men det kan ändå vara skönt att försäkra sig om detta helt och hållet.

Här kan du därför läsa mer om mobiltäckningen i Stockholm, hur den kan skilja sig mellan olika operatörer och hur du som användare får ut den absolut högsta hastigheten och den säkraste uppkopplingen.

Vissa operatörer använder samma nät

Värt att nämna är att flera av de största Svenska operatörerna använder samma nät. Halebop som är ett dotterbolag till Telia använder till exempel Telias nät, och samma sak med Comviq och Tele2 där Comviq är dotterbolaget. Nedan finner du täckningskartor för Sveriges fyra största operatörer där vi ser att Stockholm i samtliga fall har väldigt god täckning.

svenska-operatorer

Fakta hämtad från Mobilabonnemang.se

Täckningskartor visar inte hastighet

För många räcker det inte med att bara veta att det finns mobiltäckning, utan hastigheten är minst lika viktig. Vilken hastighet du får ut när du surfar beror självklart i stor utsträckning på vad du har för telefon, hur din omgivning ser ut och var i Stockholm du befinner dig men även på vilken operatör du har. Olika operatörer har olika stark täckning i olika delar av Stockholm och är hastigheten viktigt för dig så rekommenderar vi att du undersöker detta innan du bestämmer dig för ett abonnemang. Vill du undersöka vilket hastighet du har med ditt nuvarande mobilabonnemang rekommenderar vi att du testar genom att gå in på Bredbandskollen.se.

Jämför för att hitta den bästa täckningen

För att hitta den operatör som passar dig bäst rekommenderar vi att du gör en jämförelse. Att hitta det bästa mobilabonnemanget kan vara svårt men genom att ställa samtliga alternativ mot varandra kan du enkelt hitta det som passar just dig. Här gäller det självklart att väga in personliga faktorer som hur du kommer använda abonnemanget och hur viktig mobiltäckning och hastighet är för dig. Det perfekta abonnemanget för dig som surfar mycket och ringer lite är troligtvis inte ett speciellt prisvärt abonnemang för dig som ringer väldigt mycket men knappt surfar alls.