Boende i Stockholm

Den som kommer till Stockholm har en uppsjö av olika boendealternativ att välja på. Alltifrån modernt designhotell till vandrarhem till exklusiva hotellupplevelser av klassiskt snitt går att finna. Beroende på tycke och smak kan man skämma bort sig ordentligt med en lyxvistelse i Grand Hôtels unika lokaler eller bo med storstaden och alla kommunikationer precis runt hörnet på Radisson Blu Waterfront Hotel. Läs mer nedan för en mer ingående beskrivning av tre av de mest kända hotellen i Stockholm.

Radisson Blu Waterfront Hotel

Radisson blu stockholmSom en del av Skandinaviens största och mest kända hotellkedja utgör Radisson Blu Waterfront Hotel det optimala alternativet för både barnfamiljen som vill upptäcka storstaden tillsammans och den upptagne affärsresenären som vill ha nära till allt och samtidigt bo med elegans och komfort mitt i Stockholm.

Hotellet som öppnade 2011 är modernt inrett med sval skandinavisk stil och erbjuder dessutom direktaccess till spektakulära Stockholm Waterfront Congress Centre. Man har även tillgång till träningslounge, inomhusparkering samt restaurang och bar i toppklass. Men den främsta anledningen att välja detta välplanerade hotell är läget, läget, läget. Promenadavstånd till Stockholm Centralstation kompletteras med att man dessutom ser ut över Stadshuset och Gamla Stan som även de ligger inom promenadavstånd från hotellet.

Hilton Stockholm Slussen

Hilton stockholmHotellet som är en del av den internationella hotellkedjan Hilton Hotels erbjuder två restauranger, fitnesscenter samt konferens- och evenemangcenter. Här är även husdjur tillåtna och andra faciliteter är exempelvis parkeringsplatser och ett unikt läge vid foten av Götgatan, Södermalms populäraste gata för shopping.

Södermalm, som med sin trendiga och unga befolkning seglat upp som ett utmärkt alternativ till City och Östermalm har nu de senaste butikerna, nyaste matställena och med en fantastisk utsikt från söders höjder över Stockholm är man ändå mitt i stan.

Södermalm erbjuder även museum och andra kulturupplevelser då konserthallar, barer och teatrar finns jämnt utspridda över denna mysiga ö. Kommunikationer till City finns med flera tunnelbanelinjer och bussar, men en promenad till Stockholms hjärta, Sergels Torg tar ändå bara cirka 20 minuter från Slussen och leder en genom de mysiga gränderna i Gamla Stan.

Grand Hôtel

Grand hotel stockholmMan kan inte diskutera hotell i Stockholm utan att nämna Grand Hôtel, Stockholms mest exklusiva och anrika hotell. Grand Hôtel är beläget på första parkett med utsikt över Stockholms ström och Kungliga Slottet samt med promenadavstånd till det exklusiva shoppingstråket Birger Jarlsgatan och Biblioteksgatan samt lyxgallerian Moods. Sedan det öppnades 1874 har det besökts av alltifrån kungligheter och celebriteter till att vara det hotell där Nobelpristagarna bor under Nobelveckan.

Grand Hôtel erbjuder förutom boende i världsklass även ett flertal restauranger, barer och en spektakulär festlokal, Vinterträdgården, som kan hyras för baler, middagar och fester. Sveriges kockelit bjuder här på allt från a la carte frukostar till smörgåsbord och grandiosa middagar. Utöver den kulinariska upplevelsen kan man spendera dagen på Nordic Spa & Fitness, Grand Hôtels egen spa och relaxavdelning som erbjuder allt man kan tänka sig i skönhets- och hälsoväg.