De 10 bästa upplevelserna i Stockholm

Att hitta på vad man ska göra i Stockholm behöver inte vara det lättaste. För att du ska få den ultimata Stockholmsupplevelsen har vi tagit fram 10 tips för dig med idétorka.

Gå på spökvandring i Gamla stan

Åk tillbaka till år 1520 och upplev Stockholms blodbad bland Gamla stans många gränder. Under 80 minuter får ni följa med Kristina Nilsdotter Gyllenstierna på en historisk upptäcktsfärd genom Stockholms äldre delar.

Ni får en garanterat skräckinjagande och spännande Stockholmsupplevelse. Spökvandringen avslutas med en middag på Restaurang Ebenist.

Njut av utomhusteater med Stockholms Parkteater

Varje sommar sedan 1942 har Parkteatern intagit scener i parker runt om i Stockholm och bjudit på fantastiska teater- och musikalföreställningar. Parkteatern kör igång för säsongen i juni och fortsätter sedan ända in i augusti.

Bra att veta som ny gäst hos Parkteatern: Föreställningarna är alltid gratis, till för alla, under bar himmel och det kan vara bra att komma i god tid om man vill ha sittplats.

Båtluffa i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är något som borde vara obligatorisk för alla att uppleva och varför inte göra det genom att båtluffa? Genom att åka kollektivtrafikens båtar tar du dig med enkelhet från ö till ö. Båtarna hålls i trafik året runt.

Beroende på hur många öar du har tänkt besöka finns det olika biljettalternativ. Ska du besöka många öar kan du köpa Båtluffarkortet, annars går det även bra att endast köpa enkelbiljetter.

När det kommer till boende finns det flera olika alternativ. Förutom vandrarhem och hotell väljer många båtluffare att tälta. Tänk på att alla öar inte erbjuder samma bekvämligheter som man ofta har tillgång till i land.

Fira in våren bland körsbärsträden i Kungsträdgården

När våren kommer till Stockholm blommar även körsbärsträden i Kungsträdgården. Det är ett populärt besökaralternativ bland både stockholmare och turister och för stora som små.

Ta med dig kameran, selfiesticken och smält in bland Kungsträdgårdens alla andra besökare.

Tips! Hitta fler upplevelser i Stockholm och i övriga Sverige på HittaUpplevelse.se

Upplev världsstjärnor i Globen

Är du musikintresserad får du inte missa ett besök i Globen. Globen är arenan där stjärnor från världens alla håll har uppträtt och det lär bli en upplevelse du sent kommer att glömma. Förutom musikuppträdanden arrangeras bland annat stora evenemang som hockey-VM och Melodifestivalen här.

Shoppa i ett av Nordens största köpcentrum

Sju minuter från Stockholm city hittar du Solna och Mall Of Scandinavia som är ett av Nordens största köpcentrum. Här finns det något att göra för hela familjen.

Strosa bland köpcentrumets 224 butiker, njut av en måltid i Sveriges största restaurangområde och avsluta dagen med ett biobesök hos Filmstaden med Sveriges första IMAX.

Låt barnen uppleva Astrid Lindgrens värld på Junibacken

Ett besök på Junibacken är ett äventyr för både stora och små. Här får man följa flera av Astrids Lindgrens fantastiska berättelser i Sagotåget samt ta del av de utställningar och teaterföreställningar som arrangeras.

Häng med de svenska världsstjärnorna på Abba-museet

Beläget på Djurgården i Stockholm ligger museet tillägnat de svenska världsstjärnorna ABBA. Ta del av alla bandets framgångar från början till slut och imponeras av deras utställda scenkläder, instrument och priser.

Sjung in sommaren på Allsång på Skansen

Varje år samlas många svenska artister och åskådare framför den stora scenen på Skansen redo för allsång. Allsången hålls varje tisdag under juni, juli och augusti och besöks av personer i alla åldrar.

Spring Stockholm Maraton

För den som älskar att springa hålls varje år Stockholm Maraton. Loppet som äger rum i maj arrangerades i år för fyrtionde gången och hade 20 302 anmälda. Missa inte chansen att delta i Nordens största maratonlopp.